The Christmas House
The Christmas House flats are situated within a prominent Conservation Area in South East London. The existing building was already split into two flats and in a poor state of repair.












Fraher & Findlay worked with the client to secure planning to convert the two flats into three separate units. This was particularly challenging due to the corner aspect of the site - meaning that there could be no extension elements to the building.





The original building was designed by Ted Christmas in the 1920's with a strong focus on arts and crafts detailing and the use of texture. The building fabric was upgraded throughout, with each of the flats designed to marry the remaining period features of the properties with urban city living. Colour has been used extensively throughout, drawing influence from the red brick and the traditional green coloured frames from surrounding buildings of the period.
Details
Categories: Residential
Design & Build: Fraher & Findlay
Photographer: Adam Scott
Joinery: Shape London
View more